lauantai 11. tammikuuta 2014

Kesähuone etenee hitaasti, mutta varmasti

Kesähuone on umpio, ilman ovea. Vain katto aukeaa. Pitipä siis nukeille tehdä valeovi. Ensin suunnittelin ovea päätyyn, lasiseinälle. Se kuitenkin jo ajatuksena jotenkin ontui. Toteutus olisi ollut hankala rakenteiden vuoksi. Tuota kasvihuonetta kun ei helpolla saa purettua. Yritin kyllä. ;)
Sitten keksin ajatuksen ovesta talon ja kesähuoneen välillä. Laatikossa lojui yksi käyttämätön ovi, jonka hyödynsin tässä projektissa. Elloksen kuvastosta leikkasin sopivan kuvan esittämään olohuonetta. Ovi on saranoitu paikoilleen, joten oven saa halutessaan auki ja kiinni. Aurinkoisessa on korkea sokkeli, joten ovi piti sijoittaa korkealle ja rakentaa kesähuoneen puolelle rappuset.

Aikani kuluksi kokeilin tehdä myös kukkaruukkuja. Ihan kartongista onnistui. Päälle sudin hyvin kuivunutta valkoista maalia, joka jätti kauniin rustiikki pinnan.

Tomaatin taimi DIY

Ideoita tomaatin tekoon löytyi monestakin blogista ja monta eri tapaa ja eri materiaaleista, joista yhdistelin mieleiseni. Tein muutaman taimen ja päätinpä kokeilla kuvallisen ohjeenkin tekoa.
Tomaatin runkona on viinirypäleen oksa. Lehdet on valmistettu paperista. Runko ja lehdet on maalattu saman värisellä akryylivärillä yhteensointuviksi.
Tomaatin lehden muoto on itsessään haastava. Mikään ei tuntunut olevan suoraan eikä muokkaamalla oikean mallinen, vaikka minullakin on kuvioleikkureita pussillinen. Silkkikukastakin kokeilin leikellä, vaan ei tullut hyvä. Tästä blogista sain vinkin lumihiutalemuotin käyttöön. Aikani sitä tuijottelin ja kokeilin, kunnes ymmärsin, että lehti muodostuukin hiutaleen sakaroiden välistä! Jonkun verran piti liimailla pinsettien avustuksella, mutta vaivannäkö kannatti. Tomaatit vielä puuttuvat, mutta aikanaan nekin. Onhan nyt vasta kevät (oikeasti ei taida olla sitäkään, mutta leikisti, leikisti...).

Tomaatti
Runkona viinirypäleen oksa.

Ensin nipsitään oksista ylimääräiset pois.

Vihreää maalia pintaan.

Lehdet paperista.

Käytetäänkin hiutaleiden välit! Osa lehdistä pitkällä lehtiruodilla.

Valmista lehtimateriaalia.

Liimataan lehdet kasaan.

Maalataan lehdet runkoon sopiviksi. Useampi sävy tuo elävyyttä.

Liimaa lehdet runkoon. Valmis!


Lisää koiran taluttimia

Nämä ihanat pannat tuli joululahjaa tytöille. Niihin piti sitten tietenkin tehdä sopivan väriset taluttimet. Nyt on molemmat valmiina. Nellalle pinkkiä ja Nucalle oranssia. Haarottajankin sain tehtyä. Kovin oli tyytyväinen mieli tekijällä, kun mielestäni onnistuin hyvin päättelemään narut tuonne punoksen lomaan. Ja vaikuttaa olevan pitävä sidonta. :)

Valmiit setit tytöille.


Taluttimet, punottu Paracord narusta spiraaliksi.
Haarottaja, kahden koiran taluttamiseen. Suora punos.
Narujen päättely.

torstai 2. tammikuuta 2014

Paracord naruista koiranhihna

Tänään ne vihdoin saapuivat postissa, paracord narut. Laskuvarjoissa käytettävää huisin kestävää narua. Joululomalla ehdin katsoa useamman opetusvideon youtubesta ja harjoittelin punontoja hupparin nyöreillä. Idea lähti Koirat-lehden artikkelista ja vinkistä kauppaan Antassu. Antassun värivalikoima oli huikea, muistaakseni yli 70 värivaihtoehtoa! Tilasin Nucalle oranssia ja ruskeaa, Nellalle pinkkiä ja mustaa. Tyttäreni kääpiöpinseri Dumbo sai neon vihreää ja mustaa.
Punonta oli ihan helppoa, kun oli harjoitellut kuviot valmiiksi. Käsilenkin tekoon pitää hankkia paremmat pihdit, että päättely olisi mukavampaa tehdä. Nyt on kämmen hellänä. ;)




Nucan hihna on nyt valmiina.
Valmiiseen hihnaan (pituus 1,7m)  meni materiaalia oranssia n.5m ja ruskeaa n.5m sekä lukko.





Kukkia - pioneja ja laventelia

Joululomalla on aikaa askarrella. :)
Ihania kesäisiä olotiloja saa, kun askartelee kirkasvalolampun loisteessa pikkuisia pioneja ja kimppuja laventelia. Kesää kaivaten. <3


Laventeliin löysin ohjeen täältä. Muistinpa napata myös vaihekuvia ihan itsekin. Ensin tein pieniä nippuja niinestä ja sidoin ne ohuella rautalangalla. Sopiva mitta tuli etusormen ympäri kietoen. ;)
Sitten maalailin niinet vihreiksi ja liimasin päihin mannaryyniä. Lopuksi kaunista laventelin lilaa akryyliväriä mannaryynien päälle.




Pioneja tein valkoisia ensin, mutta pakkohan niitä vaaleanpunaisiakin oli tehdä.
Valkoiset pionit on ohutta valkoista paperia, joka tuli viikatun paidan välistä. Lehdet on vihreää mulperi paperia.



Pionista tein kuvallisen ohjeenkin (alkuperäinen idea täältä).
Tarvikkeet: kuviolävistimiä, kukintoja kolmea kokoa + lehti (vaahteran lehti)
Varsiksi paperipäällistä rautalankaa. Kuvassa näkyy miten työ etenee vaiheittain kohti valmista kukintoa.
 Vaaleanpunaiset terälehdet on kopiopaperin paksuista. Softis alustan päällä kun kynällä hieroo, niin saa terälehdet nousemaan kupiksi.




 Vaahteran lehteä pitää hieman muokata, että muistuttaa enemmän pionin lehteä. Leikkasin muutaman syvemmän kolon ja sukkapuikon päällä vedin lehtiruodin paikat. Näin lehti saa aidomman muodon.