tiistai 14. lokakuuta 2014

Me&I tuunausta - lapsen paidasta koiralle paita

Ystäväni tartutti minuunkin ns. miikkarihulluuden. Omat lapset on jo isoja, eikä niille voi ostaa ihania kirjavia trikoopaitoja/-mekkoja, mutta onneksi on koirat! Ja etenkin tyttären kääpiöpinseri Dumbo. Se paleleekin jo näillä keleillä ja tarvitsee vaatteet. Mummon ominaisuudessa siis pakko saada lapsen lapselle miikkaria päälle. ;) Ostin käytettynä Me&I pääkallopaidan koossa 74/80, tytär valitsi kuosin. Sitten vaan saksimaan...


Muotolaskokset ommeltuna.


Tähän malliin ei käytetty kaavaa, koska kaavat oli liian isoja näin pieneen kangaspalaan. Pienellä fiksauksella paidan saa muokattua koiralle istuvaksi. Koko 74/80cm vaikutti juuri sopivalta pinseri herralle. Ensin leikataan hihat irti ihan sauman juuresta. Sitten puetaan paita koiran päälle (etukpl tulee seläksi) ja nuppineulotetaan lapojen kohdalle muotolaskokset. Paita pois ja ommellaan ne.
Samalla reissulla kannattaa katsoa rinnanleveys ja merkata kuinka paljon hiha-aukkoja suurennetaan vatsakappaleella. Sovittele samalla hihanleveyttä hihan aukkoon, että suurinpiirtein ovat yhteensopivat. Hihan muoto voi hyvin olla sama kuin alunperin lapsellakin, hiha vain ommellaan koiran paidassa 90° eri asentoon. Kun mitat on varmoja, sakset käteen ja leikataan hiha-aukot ja hihat. Sitten ommellaan hihat kiinni. Voi harsiakin, jos epäilyttää ja sovittaa vielä koiran päälle kertaalleen.

Hihat ommeltuna paikoilleen, koiramaiseen asentoon.

Paidan etupää alkaa olla valmis


Jälleen sovitetaan paitaa, nyt merkataan nuppineuloin helman linja. Poikakoiralla helman pitää kulkea riittävän edestä, että pissiminen vielä onnistuu. Leikkasin siististi paidasta päärmätyn reunan irti saumavaralla. Leikkasin helman muotoonsa ja ompelin päärmätyn kaitaleen takaisin paikoilleen.

Helma ommeltu muotoonsa ja huoliteltu.



Vielä viimeinen sovitus, nyt kavennetaan vatsakappale oikeaan leveyteensä. Helman ei kuulu höröttää alhaalla ja silti paita pitää saada puettua helposti ylle. Ommellaan pitkittäinen sauma vatsakappaleelle.

Vatsakappaleen sauma.



 Ja paita on valmis! So simple! :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti