tiistai 14. elokuuta 2012

Kuvasatoa myllystä

Kuvia myllystä ja sen eri huoneista. Ensin kokonaiskuvaa ulkoa ja sisältä.
Ylimmässä kerroksessa on vasemmalla ullakkohuone, joka toimittaa varaston virkaa. Keskeltä löytyy yltiöromanttinen wc-kylpyhuone ja vasemmalla on lastenhuone.
Keskikerroksessa on olohuone ja makuuhuone.
Alakerrassa on vasemmalla mylly, jossa Aimo ahertaa jauhoja jauhaen ja säkittäen. Keittiö on Vuokon maailmaa.
 Myllyn ulkoasu ei ihan ole sellainen kuin toivoisin, mutta saa nyt kelvata. Talo on liikaa talon näköinen. Hiirethän asuvat oikeasti puunrunkoon tehdyssä asunnossa. Tässä kohtaa siis lipeämme hieman totuudesta. ;)
Keittiö pursuilee jo nyt kaikenlaista pientä ja paljon sinne on vielä tulossa ´kaikenlaista pientä´.

 Hiirethän ovat innokkaita picnicretkeilijöitä, niinpä tein heille laukun astioille. Kaikelle on omat lokeronsa; kanteen mahtuu aterimet ja isompaan osaan lautaset sekä juomalasit.

Alakerran myllyhuone on vielä kovin keskeneräinen. Myllynkivet on tehty jääkiekosta, päälle liimaa ja hiekkaa. Miehen ensimmäinen miniaskartelu on jauholaari oikealla seinustalla (kansi on pois paikoiltaan). Forssan markkinoilta löytyi tuo hieno vaaka. Juuri sopivan krouvin oloinen myllyyn.
Aimon työtakki roikkuu naulakossa, joka edellisen kesän tuliainen forssasta. Luuta ja mattopiiska Tampereen markkinoilta kevättalvelta. Koiranpentu pääsi muotoilemaan luutaa uusiksi... Saappaat ovat jo vuosia sitten tehdyt. Ohje taisi olla jostain ranskankielisiltä sivuilta.

Olohuoneen takka on silmäteräni. Sen tekeminen oli suuri urakka, mutta lopputulos palkitsee. Sisällä palaa oikea tuli (lepattava led-tuikku). Senkki on mieheni käsialaa. Kiitos siitä! <3 Sahaaminen kun ei ole mun juttu. Seinille pitää vielä saada täytettä, että saavutetaan hiirimäisen runsas sisutus.

 Makuuhuone. Sängyssä itse tehty tilkkupeitto. Siitä voi sanoa että "olipahan kokeilu". ;) Runsaasti tyynyjä päälle, ettei kaikki virheet näy. Sweet Dreams tyynyn kirjoin työmatkalla jokunen vuosi sitten. Aamuauringon noustessa oli ihana kirjailla ennen raskaan työn raadantaa.

Kylpyhuonetta ei aluksi pitänyt tulla ollenkaan, mutta siinähän se nyt komeilee. Niin vaaaleanpunaisena että! Osa valokuvista on nyt kadonnut jonnekin, joten kylppärin postaus jää vähän vaisuksi.

Lastenkammari on myös niitä keskeneräisimpiä. Haastetta luo tuo harjakatto. Mitään ei tahdo saada mihinkään. ;) Vinkkejä otetaan vastaan.
Kehdoissa on pienet tilkkutäkit ja kirjaillut torkkuhuovat. Jokaisella lapsella on oma värinsä. Seinälle laiettiin kello ja hyllylle sain tuliaisena pikkuisia nalleja. Kelpaisi vauvojen jo maailmaan pyörähtää, sen verran sentään on jo valmista huoneessa. :)

4 kommenttia:

 1. hyvältä minusta mylly näyttää.hiirulaiset ovat kyllä mageet. takka loistava, muitakin kivoja yksityiskohtia löysin.

  VastaaPoista
 2. Viihtyisä ja kodikas on hiirulaisten mylly : )

  VastaaPoista
 3. Niin suoloinen kerta kaikkiaan! :)

  VastaaPoista
 4. Voi että oon ilonen ku löysin tänne (^^)

  Aivan mielettömän ihana mylly sulla!! (*_*)
  Oon itekki ollu jo vuosia Tiheikön Väen "fani" ja kattonu videootaki ties kui monta kertaa.. Suurena haaveena saada joskus jostain jollaikeinoo itelle semmottinen neulahuovutettu 1:12 mittakaavas oleva hiironen jolle jotain Orapihlaja majaa tai Kauppakantoa tekisin...
  Luulen vaa, että eipä tuu ikää toteutuun se haave ¤huoh¤

  Mielenkiinnolla odottelen, että mitä kaikkea tuonne myllyyn ilmestyy ja kuinka upea onkaa siinä vaiheessa kun viimmein täysin valmis on, ku nyt jo on nui ihqu..

  Miniterkuin, Irina

  VastaaPoista