perjantai 7. syyskuuta 2012

Tiheikön väen takka

Päätin päivittää tänne joitain vuodatuksessa kadonneita kuvia. Tässä nyt kuvia takan rakennusvaiheista. Aikoinaan tämän tehtyäni kehuin, etten koskaan-ikinä enää takkaa tee. ;) Liitän kuvien mukana silloisen postauksenkin tuohon alle.

17.10.2010 - 19:32
Valmis tuli ja tyytyväinen olen lopputulokseen, mutta kivinen oli tie. Suurin virhe oli aloittaa takan teko niinkin haastavasta kolmiulotteisesta mallista kuin "nurkkatakasta".... Melkoista aivojumppaa loppumetreillä. ;)
Tässä aluksi kuvia työvaiheista. Homma lähti käyntiin Miniaturas lehden kuvasta. Siinä tämän kaltainen kaunis luonnonkivi takka. Kesälomareissulla sitten takan luonnostelin ruutupaperille. Ja tosiaan keksin sen nurkkaan laittaa. Huoh...

Seuraavaksi tehtiin massasta takanmuotoinen reilu levy.

Sitten oli vuorossa kuvan siirtäminen massaan. Tunsin olevani parempikin insinööri keksiessäni nuppineulan kanssa tökkiä kuvan massaan. Tässä vaiheessa homma vielä luonasi! ;)


Takan reunukselle oli suunniteltu puinen reunus, johon saa sitten valokuvia ja kukkakimpun asetella. Rakettikeppi leikattiin hienosti viistoksi päistään, jotta menee sitten lähelle seinää. Tässä kaivellaan kepille uraa massaan. Edelleen insinööri-olotila!

Sitten sovitellaan kepukkaa ja hienosti sopii. :)

Tässä siloitellaan kiviä hammaslääkärin työkaluilla ja nättiä tulee. Mieli on hyvä lämmin hellä. Mielessä jo kauniisti palava takkatuli...

Lähes kuuden tunnin (no, ehkä neljän) aherruksen jälkeen laitettiin takan raakile kuivumaan. Taas kerran oli avuliaat työtoverit vääntäneet rautalangasta miten se led-tuikku puretaan ja liitetään vastuksen kera verkkovirtaan kera muun led-valaistuksen. KIITOS! Osasin sen... :)

Sitten alkoi ongelmat... Takka kuivui ja hieman kupertui, mutta ei pahasti. Ongelmaa tuotti kuitenkin takan yläosa. Sehän tököttää seinäsuorana kattoon ja sivuilta näkyy nurkkaan! Siellähän pitäisi olla piippu... HMMM! Siinä paloi pikkuriikkisen pinna, hermot, hihat ym. Takka jäi jäähylle kuukaudeksi tai kahdeksi.
Miehistä apua siinä tarvittiin lopulta, että takka on nyt mitä on. Takan runko tehtiin maitopurkista suunnitelmien mukaan ja pohjalle tuli puukalikka antamaan painoa rakennelmalle. Itse etuseinä katkaistiin puureunuksen kohdalta kahtia ja kallistettiin kohti nurkkaa (miten en sitä itse älynnyt?!). Sitten alkoikin taas hymy olla herkässä! :) Maalia kivien pintaan, led-valo liimalla takkaan ja puut perään, johtojen tinaus ja TADAA! Se on valmis!
Koetteli sen verran hermoja tämä loppu, ettei vaihekuvia tullut otettua. ;)

1 kommentti:

  1. Takkoja katselin ja mietin, tätä palasin katsomaan aina uudestaan.
    Kaunis on kyllä ja hyvin tehty.

    VastaaPoista