sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kasvihuone

Työn alla kasvihuone. Muut päivittelee nukkekodin joulua, mutta täällä ollaan reilusti etuajassa sesongin suhteen tai sitten puoli vuotta myöhässä. ;)
Sain jo reilu vuosi sitten siskoltani tämän kasvihuoneen kukkaistutuksen kera. Pieniä kosteusvaurioita on saanut, mutta niinhän kasvihuoneissa usein tuppaa olemaan.
Suurimpana ideapankkinani on toiminut Minttumeiramin blogi, jossa aivan mielettömän upea puutarha ja neuvoja toteutukseen.

Tästä se lähtee. Tyhjä kasvihuone.
Minttumeiramin ohjeilla tein mustikanvarvusta omenapuun. Sen ahertamisessa meni monta tuntia, eikä siltikään ole mitenkään tuuhea. Sovinkin itseni kanssa, että tämä on aivan nuori taimi vasta. :)

Jokapaikankuono auttamassa suunnittelutöissä.
Inkeri tuumailee.
Aloittelin puutarhaa suunnittelemalla ihan paperilla mitä mihinkin tulee. Tilaan tulisi mahtua kasvulaatikko vihanneksille, kukkia ruukuissa, omenapuu ja köynnösruusu. Vieläpä haluaisin sinne mahduttaa tuolin ja pienen pöydän, jossa istuksia lukemassa kirjaa.
Leikkasin vihreästä paperista kaistaleita, joilla mallailin kasvulaatikoiden paikat. Alkuperäinen suunnitelma oli jotain aivan muuta, kun tämä johon päädyin.
Kasvulaatikko
Kasvulaatikoiden korkeutta mietin pitkään. Olisin halunnut niistä korkeammat, mutta sitten ne olisivat näkyneet ikkunoista ikävästi. Bilteman tikut oli tässäkin oiva raaka-aine reunuksiin. Itse "maa-aines" on Oasis sientä, johon tehdään kuivakukka asetelmia.. Päälle liimasin vanhat kahvinporot. Työ oli pakko tehdä osissa, koska Oasis oli liian kapeaa. Lisäksi pienempien blokkien asentaminen kasvihuoneeseen on helpompaa kuin yhden ison.
Istutusalustat valmiina
Lattiamateriaalin piti olla laattaa kananmuna kennoista, mutta sitten iski laiskuus... Printtasin kivetyksen Elloksen tapetti mallistosta.
Kivilattiaa ja ruukkukasveja
Pakkohan sinne oli sovitella jo ruukkukasveja ja tuolikin sopi nurkkaansa.
Kasvihuoneessa ei ollut valmiina ovea. Päädyin tekemään valeoven. Ovesta on käynti Inkerin talon olohuoneeseen. Se vaatii vielä maalia pintaan ja listoituksen ym ym. Myös rappuset on suunnitteilla. Talo on sokkelin päällä ja ovi siis pitää tietenkin saattaa samalle tasolle kuin muukin talo on.
Puksipuu vai runkoruusu?
Väliajalla piti tietysti väsäillä kukkia. Skumppapullon korkista sai oivan kukkaruukun, kaksikin; matalan ja korkean. Runko on ihan koivun risusta, joka oli lentänyt kuistille tyrkylle. Lehdet on tähtilävistimella leikattuja kuitupaperista ja liimattu keskustastaan kiinni massapalloon. Sakarat jäivät kivasti pörhölleen lehdiksi.
Vaan aloin tehdä runkoruusua, mutta puksipuulta tämä näyttää nyt. Lisäänkö ruusun kukat vai jätänkö näin..? Lopuksi liimasin Jyskin bambutablettia ruukun reunoille (näkyy ylemmässä kuvassa) ja kahvinporoja mullaksi, of course.

1 kommentti: